Beşiktaş zorlu deplasmanda güldü

Beşiktaş zorlu deplasmanda güldü

Süper Lig'de 17. haftasında Beşiktaş, Osmanlıspor'u deplasmanda 2-0 yendi.

Beşiktaş hem Osmanlıspor hem de buz gibi havada zeminle mücadele ettiği maçta rakibini sakatlıktan dönen Anderson Talisca ve Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 mağlup etti. 

TALISCA PERDEYİ AÇTI

Brezilyalı yıldız 20. dakikada ceza sahası dışından yaptığı şık plase vuruşla Karcemarskas’ı avlayarak topu köşeden filelerle buluşturdu: 1-0.

YENİ TRANSFER İLK MAÇINDA SAKATLANDI

İkinci yarıda farkı arttırmak isteyen Beşiktaş, 2 futbolcusunu sakatlığa kurban verdi. Gökhan Gönül 63’te, yeni transfer Ryan babel ise 79. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

FABRI'DEN HAYATİ KURTARIŞ

88. dakikada Osmanlıspor’da Regattin ceza sahası dışından, hafif sağ çaprazdan bir anda kaleye inanılmaz bir şut çıkardı. 90’a giden topu Fabri son anda aynı güzellikte tokatladı.

SON SÖZÜ CENK SÖYLEDİ

90+3 dakikada Beşiktaş'ta Cenk Tosun, ceza sahası içinde şık hareketlerle rakibini geçti ve  topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

OSMANLI TARAFTARINDAN ALKIŞ

Osmanlıspor taraftarları maç öncesi Beşiktaşlı futbolcuları alkışlarla tribüne davet ederek alkışladılar ardından teröre karşı omuz omuza diyerek tezahürat yaptılar.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Başkent Beşiktaşlılar Birliği Osmanlıspor maçı öncesi yönetici ve taraftar grupları ile tribünleri doldurdurması Başkan Fikret Orman ve yönetimi sevindirdi. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA FORMA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, maç öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ederek çalışmalarından dolayı kutladı. Orman, Soylu'ya siyah beyazlı futbolcuları imzaladığı geçen yılın şampiyonluk formasını hediye etti. Soylu ise "Trabzonspor'dan çok başarılı hareketler bekliyorum" dedi.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma sona eriyor.

90.DK: Atiba Hutchinson, golde asist yapan oyuncu oluyor.

90.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun ile farkı 2'ye çıkarıyor. Ceza yayının hemen solunda topu önüne alan Atiba Hutchinson pasını hemen önündeki Cenk Tosun'a atıyor. Cenk, ceza alanı içi sol çaprazında rakiplerini ekarte ettikten sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ve top filelerle buluşuyor.

90.DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

89.DK: Savunmanın arkasına uzun atılan pasa hareketlenen Pierre Webo ofsayta yakalanıyor.

88.DK: Sol kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Aminu Umar ortasını ön direğe doğru yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

88.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye uzak mesafeden Adrien Regattin'in çektiği sert şutu Fabricio Agosto zorda olsa kornere çelmeyi başarıyor.

86.DK: Ceza sahası içi sol çaprazından Cenk Tosun'un sağ ayağıyla çektiği sert şut taca çıkıyor.

85.DK: Kaleyi cepheden gören bir noktadan Aminu Umar şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

81.DK: Köşe vuruşu için topun başına geçen Anderson Talisca ortasını ceza alanına doğru gönderiyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.

80.DK: Oğuzhan Özyakup'un derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kerim Frei bekletmeden şutunu çekiyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas topu kornere çelmeyi başarıyor.

80.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından Tolgay Arslan'ın çektiği şutu Zydrunas Karcemarskas kurtarmayı başarıyor.

80.DK: Ceza alanı içi sol çaprazında Oğuzhan Özyakup pasını içeri çeviriyor ancak savunmaya çarpan top penaltı noktasının hemen solunda Anderson Talisca'nın önüne düşüyor. Anderson Talisca topun gelişine şutunu çekiyor fakat kaleci Zydrunas Karcemarskas bu şutu kurtarmayı başarıyor.

72.DK: Sol kanattan Ryan Babel'in arka direğe doğru gönderdiği ortasına kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta çıkıyor.

71.DK: Kaleye uzak mesafeden tam cepheden Anderson Talisca, goldeki vuruşundaki gibi sol ayağının içiyle şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan auta çıkıyor.

70.DK: Beşiktaş oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken, Tolgay Arslan yerine oyuna dahil oluyor.

69.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye uzak mesafeden Adam Maher kaleye şansını deniyor ancak top az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.

57.DK: Ortasahadan sağ kanada havadan atılan uzun pası Aminu Umar son çizgide kontrol ediyor ancak daha öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını Aminu Umar için kaldırıyor.

55.DK: Numan Çürüksu, rakibi Cenk Tosun'un ayak bileğine doğru yaptığı çok sert faulden sonra sarı kartı görüyor ve bir sonraki maçta cezalı durumuna düşüyor.

54.DK: Sağ kanatta Avdija Vrsajevic'in pasıyla topla buluşan Aminu Umar ofsayta yakalanıyor.

53.DK: Osmanlıspor'da zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Muhammed Bayır sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken, Aykut Demir yerine oyuna dahil oluyor.

47.DK: Sol kanattan kazanılan bu serbest vuruş için topun başına geçen Adrien Regattin ceza alanına sert bir orta gönderiyor ancak top kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

46.DK: Marcelo Guedes, rakibi Mehmet Güven'e arkadan yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

46.DK: İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

45.DK: Hakem Ali Palabıyık maçın ilk yarısını bitiriyor ve ilk devre Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

42.DK: Ricardo Quaresma, rakibi Muhammed Bayır'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

39.DK: Osmanlıspor yarı alanının ilk metrelerinde serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını ceza alanına gönderiyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta çıkıyor.

36.DK: Sol kanattan köşe vuruşunu kullanan Adrien Regattin, ortasını kale ağzına doğru gönderiyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.

34.DK: Ricardo Quaresma'nın pasıyla topla buluşan Ryan Babel ceza yayının hemen üzerinden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

31.DK: Köşe vuruşu için topun başına geçen Adrien Regattin altıpasın üzerine doğru ortasını yapıyor fakat Beşiktaş savunması topu uzaklaştırıyor.

30.DK: Sağ kanattan derinlemesine pasla topla buluşan Avdija Vrsajevic ceza alanına ortasını göndermek istiyor ancak top Adriano'ya çarpıp kornere gidiyor.

27.DK: Sol kanattan Muhammed Bayır'ın penaltı noktası üzerine doğru gönderdiği ortasını Dusko Tosic uzaklaştırıyor.

23.DK: Ceza yayının hemen solundan Koray Altınay, sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top taca çıkıyor.

20.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Anderson Talisca ile maçta 1-0 öne geçiyor. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla topla buluşan Anderson Talisca ceza ceza yayı çizgisi üzerinden çok düzgün bir şut çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

16.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan tehlikeli bir noktadan Osmanlıspor serbest vuruş kazanıyor. Topun başına geçen Mehmet Güven doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak Fabricio Agosto zorlanmadan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

14.DK: Beşiktaş'ın golü geçersiz sayılıyor ! Osmanlıspor yarı alanında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını ceza alanı sağ tarafına doğru gönderiyor. O noktada Marcelo Guedes topu kafayla içeri çeviriyor. Cenk Tosun müsait pozisyonda topun gelişine şutunu çekerek ağları havalandırıyor ancak daha öncesinde Marcelo Guedes topa hareketlenirken ofsayta yakalanıyor.

12.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazında rakibine yaptığı presle topu kapan Aminu Umar sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

8.DK: Hızlı hücuma çıkan Anderson Talisca, rakibi Koray Altınay tarafından düşürülüyor ve hakem Ali Palabıyık sarı kartını Koray için kullanıyor.

7.DK: Sağ kanada uzun gönderilen topu son çizgide kontrol eden Ricardo Quaresma ortasını arka direğe doğru yapıyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

2.DK: Sağ kanatta Cenk Tosun'dan aldığı pasla topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak top Muhammed Bayır'a çarpıp taca çıkıyor.

1.DK: Hakem Ali Palabıyık maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi ekip Osmanlıspor başlıyor.

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Osmanlıspor ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Osmanlı Stadı’ndaki mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetiyor.

 Ev sahibi takım karşılaşma öncesinde 26 puanla 6. sırada yer alırken, siyah-beyazlılar 35 puanla 3. sırada bulunuyor.

İLK 11'LER:

Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan, Procazka, Muhammed, Mehmet, Koray, Aminu, Maher, Regattin, Webo

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk