Beşiktaş Vodafone Arena'da gol yağdırdı

Beşiktaş Vodafone Arena'da gol yağdırdı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında lider Beşiktaş, Vodafone Arena'da Kayserispor'u 4-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 31. hafta maçında Beşiktaş sahasında Kayserispor'u 4-0 yenerek liderliğini devam ettirdi.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 31. hafta maçında Beşiktaş ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Vodafone Arena'da oynanan mücadelede Beşiktaş sahasında Kayserispor'u 4-0 mağlup ederek liderliğini devam ettirdi.

Goller: Dk. 10 Mario Gomez, Dk. 23 Oğuzhan Özyakup, Dk. 34 Ricardo Quaresma, Dk. 90+1 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Kaçan Penaltı: Dk. 69 Mario Gomez (Beşiktaş)

Bu sonucun ardından ligde lider Beşiktaş 73 puana yükseldi, 14. sıradaki Kayserispor ise 32 puanda kaldı. Ligin 32. haftasında Beşiktaş deplasmanda Galatasaray'a konuk olacak, Kayserispor da yine deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten iki değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kayserispor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde iki değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik direktör, geçen hafta Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldıkları maçın kadrosundan Serdar Kurtuluş ve Alexis Delgado'yu yedeğe çekti. Bu futbolcuların yerine savunmanın sağında cezası biten Andreas Beck görev alırken, stoperde ise Dusko Tosic forma giydi.

Oğuzhan Özyakup ilk 11'de başladı

Siyah-beyazlı takımda hafta içinde ayak bileğini burkan ve tedavisi yapılan Oğuzhan Özyakup ise ilk 11'deki yerini aldı. Beşiktaş maça Tolga Zengin, Andreas Beck, Dusko Tosic, Marcelo Guedes, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan ve Mario Gomez ilk 11'i ile çıktı. Ev sahibi takımda Denys Boyko, Alexis Delgado, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, Kerim Frei, Gökhan Töre ve Cenk Tosun ise yedek soyundu. Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek ise maçın 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

Savunma kurgusunda değişiklik

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Kayserispor karşısında savunma kurgusunda revizyon yaptı. Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalınan karşılaşmada yaptığı hatalar nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Delgado'yu yedek kulübesinde oturtan Güneş, bu oyuncunun yerine stoperde Tosic'i görevlendirdi. Savunmanın ortasında Marcelo ile görev yapan Tosic, ligde 6 maç aradan sonra ilk 11'de şans buldu. Güneş, savunmanın sağında ise Serdar Kurtuluş'un yerine cezası biten Beck'e forma verdi.

Ligdeki 1903. maç

Beşiktaş, Kayserispor karşılaşmasıyla Süper Lig'deki 1903. maçına çıktı. 1903 yılında kurulan siyah-beyazlı kulüp, 1959 yılından bu yana düzenlenen en üst seviye ligdeki 1903. maçını Kayserispor ile oynadı. Beşiktaş, Süper Lig'de şu ana kadar oynadığı 1902 maçtan 1021 galibiyet, 529 beraberlik ve 352 mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda 3053 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 1589 gol gördü.

Vodafone Arena doldu

Beşiktaşlı taraftarlar, Kayserispor ile oynanan önemli maçta takımlarının yanında oldu. Siyah-beyazlı taraftarlar, açılışının ardından takımlarının Vodafone Arena'daki ikinci maçına da büyük ilgi gösterdi ve tribünleri tamamen doldurdu. Takımlarını coşkuyla destekleyen taraftarlar, tribünde Türkçe, İngilizce, Almanca ve Portekizce "Biz inandık, siz de inanın" yazılı pankartlar açtı. Kayserispor'un az sayıda taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.

Şampiyonlar Vodafone Arena'da

Beşiktaş'ın 2. ligde şampiyon olan kadın voleybol takımı ve futbol takımının yanı sıra deniz küreğinde şampiyonluk yaşayan kürek takımı ile Okullararası Dünya Jimnastik Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan cimnastik takımı, Vodafone Arena'da tur attı. Kazandıkları kupalarla tribünleri selamlayan sporculara, siyah-beyazlı taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

Maç iki dakika geç başladı

Karşılaşma, Kulüpler Birliği Vakfının, geçen hafta Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylara dikkati çekmek amacıyla aldığı karar doğrultusunda 2 dakika geç başladı. Bu sürede maçın hakemleri ile iki takımın oyuncuları, orta yuvarlak çizgisinde karışık halde omuz omuza durdu.

BEŞİKTAŞ: 4 - KAYSERİSPOR: 0

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Serkan Çınar, Erdem Bayık, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Gomez
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Kayserispor: Ahamada, Zeki Yavru, Simic, Mustafa Akbaş, Berkan Emir, Mijailovic, Sinan Bakış, Furkan Özçal, Diego, Deniz Türüç, Oğulcan Çağlayan
Teknik Direktör: Hakan Kutlu

Goller: Dk. 10 Mario Gomez, Dk. 23 Oğuzhan Özyakup, Dk. 34 Ricardo Quaresma, Dk. 90+1 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 26 Ricardo Quaresma (Beşiktaş); Dk. 76 Deniz Türüç, Dk. 80 Mustafa Akbaş, Dk. 81 Zeki Yavru (Kayserispor)
Kaçan Penaltı: Dk. 69 Mario Gomez (Beşiktaş)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

 

90.DK: Serkan Çınar'ın son düdüğü ile karşılaşma ev sahibi Beşiktaş'ın 4-0 üstünlüğüyle sona eriyor. İç sahada üstüste 9. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 73 yaparak son 3 haftaya lider girerken, 5 hafta sonra ligdeki ilk mağlubiyetini alan Kayserispor, 32 puanla 14. sırada kalıyor.

90. DK: Jose Sosa, bu sezon ligdeki 12. asistini yapıyor.

90. DK: Gökhan Töre'nin ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan çektiği şut kaleci Ali Ahamada'da kalıyor.

90. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un attığı golle farkı 4'e çıkarıyor. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa, yerden pasını altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bulunan Cenk Tosun'a veriyor. Cenk Tosun'un gelişine çektiği şutta top kaleci Ali Ahamada'nın solundan ağlarla buluşuyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Cenk Tosun'un yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın gelişine çektiği sert şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

87. DK: Beşiktaş, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Olcay Şahan'ın yerine Necip Uysal'ı oyuna alarak kullanıyor.

82. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına Cenk Tosun geçiyor. Cenk Tosun'un çektiği şut barajdan dönüyor.

81. DK: Beşiktaş lehine verilen serbest vuruş kararının ardından hakeme itirazlarda bulunan Zeki Yavru, sarı kart görüyor.

80. DK: Kayserispor ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda Olcay Şahan'a faul yapan Mustafa Akbaş, sarı kart görüyor. Beşiktaş, çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

78. DK: Kayserispor, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Oğulcan Çağlayan'ın yerine Ömer Bayram'ı oyuna alarak kullanıyor.

77. DK: Olcay Şahan'ın pasına sol kanatta hareketlenen Gökhan Töre için ofsayt bayrağı kalkıyor.

76. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde hava topu mücadelesinde Dusko Tosic'e faul yapan Deniz Türüç, sarı kart görüyor.

73. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortası ile ön direkte topla buluşan Cenk Tosun'un yerden çektiği şut kaleci Ali Ahamada'nın ayaklarından dönüyor.

71. DK: Aynı dakika içerisinde Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup'un yerine karşılaşmaya dahil oluyor.

71. DK: Beşiktaş, karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Ricardo Quaresma'nın yerine Cenk Tosun'u oyuna alarak kullanıyor.

69. DK: Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Mario Gomez geçiyor. Mario Gomez'in çektiği şut üstten dışarı çıkıyor. Mario Gomez, kaçırdığı bu penaltı ile bu sezon kullandığı 6 penaltıdan 3'ünü kaçırmış oldu.

67. DK: Zeki Yavru, ceza sahası içerisinde Ricardo Quaresma'ya arkadan kayarak sert müdahalede bulunuyor ve bu pozisyonda hakem Serkan Çınar, Beşiktaş lehine penaltı kararı veriyor.

66. DK: Olcay Şahan'ın uzun pası ile sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma, ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor ancak top az farkla kalenin sağından dışarı çıkıyor.

59. DK: Kayserispor, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Sinan Bakış'ın yerine Derley'i oyuna alarak kullanıyor.

56. DK: Olcay Şahan'ın ara pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Mario Gomez, kaleye açısı dar olmasına rağmen yerden şutunu çekiyor ancak kaleye paralel giden top oyun alanının dışına çıkıyor.

54. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan Emir'in ortasını Marcelo Guedes kafayla uzaklaştırıyor.

50. DK: İsmail Köybaşı'nın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sol çaprazda buluşan Berkan Emir'in çektiği şut farklı şekilde kalenin sağından dışarı çıkıyor.

46. DK: Kayserispor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Marko Simic oyundan çıkarken yerine Larrys Mabiala giriyor.

46. DK: İkinci yarı Kayserisporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Serkan Çınar'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

41. DK: Savunmadan seken topla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda buluşan Dusko Tosic'in çektiği şuta kaleci Ali Ahamada parmaklarının ucuyla dokunuyor, üst direğe de çarpan top kornere çıkıyor.

34. DK: Beşiktaş'ın farkı 3'e çıkaran golünde asisti yapan isim Olcay Şahan oluyor.

34. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın attığı golle skoru 3-0 yapıyor. Olcay Şahan'ın uzun pası ile sağ çaprazda buluşan Ricardo Quaresma, ceza sahası içerisine girdikten sonra topu soluna çekip yerden şutunu çekiyor, top kaleci Ali Ahamada'nın solundan ağlarla buluşuyor.

31. DK: Jose Sosa'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın yerden çektiği şut kaleci Ali Ahamada'da kalıyor.

29. DK: Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma'nın yerden ortası Srdjan Mijailovic'ten sekip kaleci Ali Ahamada'da kalıyor.

27. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan Emir'in ortasını kaleci Tolga Zengin, yumruklayarak uzaklaştırıyor.

26. DK: Beşiktaş yarı alanının ortalarında sağ kanatta Oğulcan Çağlayan'a kayarak sert müdahalede bulunan Ricardo Quaresma, sarı kart görüyor.

23. DK: Beşiktaş'ın attığı 2. golde asisti yapan isim Mario Gomez oluyor.

23. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Mario Gomez'in ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un çektiği şut yan direğe de çarpıp kaleci Ali Ahamada'nın sağından ağlarla buluşuyor.

22. DK: İsmail Köybaşı'nın Oğulcan Çağlayan'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkam Emir'in ortası kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

20. DK: Oğuzhan Özyakup'un Oğulcan Çağlayan'a yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Zeki Yavru geçiyor. Zeki Yavru'nun çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

16. DK: Berkan Emir'in pası ile sol kanatta topla buluşan Diego Lopes'in ortasını Marcelo Guedes kafayla uzaklaştırıyor.

15. DK: Mario Gomez'in pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma'nın ortasını Kayserispor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

11. DK: Jose Sosa'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma'nın ortasını Kayserispor savunması uzaklaştırıyor.

10. DK: Jose Sosa, bu sezon ligdeki 11. asistine imza atıyor. Jose Sosa, bu 11 asistin 6'sını Mario Gomez'e yaptı.

10. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Mario Gomez'in attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa, ortasını ön direkte bulunan Mario Gomez'e yapıyor. Sosa'nın ortasına iyi yükselen Mario Gomez'in kafa vuruşunda top kaleci Ali Ahamada'nın solundan ağlarla buluşuyor. Alman golcü, bu sezon ligdeki 24. golüne imza atıyor.

9. DK: Oğuzhan Özyakup'un pası ile sağ çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma, ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor ancak top kaleci Ali Ahamada'da kalıyor.

7. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasını Andreas Beck, kafayla uzaklaştırmak istiyor, Marko Simic'e çarpan top oyun alanının dışına çıkıyor.

6. DK: Diego Lopes'in pası ile sol kanatta topla buluşan Berkan Emir'in yerden ortasını Dusko Tosic kornere uzaklaştırıyor.

5. DK: Sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Mustafa Akbaş kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

2. DK: Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Mario Gomez'in çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

1. DK: Karşılaşma Mario Gomez ve Jose Sosa'nın yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.


BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck,Tosic, Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Olcay, Sosa, Quaresma, Mario Gomez

KAYSERİSPOR: Ahamada, Zeki Yavru, Simic, Mustafa Akbaş, Berkan, Mijailovic, Furkan, Lopez, Deniz, Oğulcan, Sinan Bakış


-Kayserispor'da ise Srdjan Mijailovic ve Oğulcan Çağlayan, sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

-Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Olcay Şahan, İsmail Köybaşı ve Mario Gomez, bu maçta sarı kart görmeleri durumunda gelecek hafta Galatasaray deplasmanında forma giyemeyecek.

-23 golle ligin en az gol atan takımı olan Kayserispor'un en golcü oyuncuları ise 4'er golle Derley ve Diego Biseswar. Kayserispor'un en çok gol pası veren isimleri ise 3'er asistle Diego Biseswar ve Ömer Bayram.

-30 haftada kaydettiği 66 golle ligin en çok gol atan takımı olan Beşiktaş'ın en çok gol atan ismi 23 golle Mario Gomez. Alman golcü aynı zamanda ligde de en çok gol atan futbolcu. Oğuzhan Özyakup 8 gol, 7 asist, Jose Sosa da 6 gol, 10 asistle dikkat çeken diğer futbolcular.

-Kayserispor ise 30 hafta sonunda 7 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde ederken topladığı 32 puanla ligin 14. sırasında yer alıyor.

-Geride kalan 30 haftada 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Beşiktaş, topladığı 70 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde ligde lider durumda bulunuyor.

-Ligin ilk yarısında Kayseri'de oynanan karşılaşmayı konuk ekip Mario Gomez ve Jose Sosa'nın attığı gollerle 2-1 kazanırken, ev sahibi ekibin tek sayısı Diego Biseswar'dan gelmişti.

-İki ekip bugüne kadar 45 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 24'ünü Beşiktaş, 13'ünü Kayserispor kazandı, 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da siyah-beyazlı ekibin 62-42 üstünlüğü bulunuyor.

-Konuk ekip Kayserispor'da ise tek eksik isim sakatlığı bulunan Adnane Tighadouini.

-Ev sahibi ekipte uzun süreli sakatlıkları bulunan Luiz Rhodolfo, Eslem Öztürk ve Veysel Sapan, bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler.

-Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, Vodafone Arena'da Kayserispor'u konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı Serkan Çınar yönetecek.