Beşiktaş Mario Gomez'le anlaştı !

Beşiktaş Mario Gomez'le anlaştı !

Beşiktaş, Aboubakar ve Demba Ba’nın geleceğinin belirsizliğini koruması üzerine forvet transferi için girişimlerini hızlandırdı.

Bu doğrultuda Mario Gomez’in menaceriyle ilk teması kuran yönetim, Wolfsburg’ta küme düşmeme mücadelesi veren yıldız isim için olumlu geri dönüş aldı, sezon sonu için sözleşti.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk ve UEFA Avrupa Ligi’nde de final hesapları yapan Siyah- Beyazlılar, transfer konusunda gelecek dönemin planlaması için şimdiden düğmeye bastı.

Yönetim, sezon başında 10 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla Porto’dan kiralanan Vincent Aboubakar ile ara transfer döneminde Shanghai Shenhua’dan takıma kazandırılan Demba Ba’nın geleceğinin belirsizliğini koruması sonrasında ilk olarak forvet takviyesi için harekete geçti.

Bu doğrultuda listesindeki forvet adaylarını gün yüzüne çıkaran Kara Kartal, ilk olarak geçen sezon takımın şampiyonluğuna attığı 26 golle direkt katkı sağlayan Mario Gomez’i gündemine aldı.

Babası olumsuz bakıyor ama...

Geçen sezon Fiorentina’dan kiralanan ve Euro 2016 sonrasında Wolfsburg’un yolunu tutan 31 yaşındaki futbolcunun, Almanya Bundesliga’da düşmeme mücadelesi veren Yeşil-Beyazlılar’dan ayrılma kararı vermesi sonrasında yönetimin iştahı, bu transfer konusunda daha da arttı.

Yıldız futbolcu için menaceri Uli Ferber’la ilk teması kuran Siyah-Beyazlılar’ın, olumlu geri dönüş aldığı öğrenildi.

Oyuncusunun Wolfsburg’ta mutlu olmadığını doğrulayan Ferber'in, "Mario'nun babasının olumsuz düşüncesi devam ediyor. Ancak Almanya Milli Takımı'yla 2018 Dünya Kupası'na katılabilmesi için takımından ayrılması gerektiğini biliyor. Bunun için Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak başarılı bir takımda oynamaya ihtiyacı var” dediği öğrenildi.

Öte yandan Gomez’e ek olarak Schalke 04’le sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Klaas-Jan Huntelaar da Beşiktaş’ın listesinde B planı olarak yerini koruyor.

Fanatik