Beşiktaş Arena'da turladı !

Beşiktaş Arena'da turladı !

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Hapoel'i 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş ilk maçta deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Hapoel Beer Sheva'yı sahasında da 2-1 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesinin ardından Avrupa'da yoluna devam eden tek Türk takımı oldu.

ABOUBAKAR'LA ÖNE GEÇTİK

Beşiktaş 17. dakikada Aboubakar’ın golüyle iyice rahatladı. Sol kanattan Babel’in yerden çıkarttığı topta savunmadan seken topla buluşan Aboubakar, ceza sahası ön çizgisinden dönerek müthiş bir vuruş yaparak topu doksana taktı: 1-0.

MAÇTA BERABERLİK

Siyah-beyazlılar skordaki rahatlıkla birçok pozisyonu gole çeviremezken, kalesinde golü gördü. 64. dakikada sol kanattan yapılan ortada ceza sahasında topla buluşan Nwakaeme’nin dönerek yakın direk dibine yaptığı vuruş ağlara gitti ve Hapoel Beer-Sheva 1-1’lik beraberliği yakaladı.

CENK RAHATLATTI

Beşiktaş beraberliği yettiği maçta ülke puanı ve Avrupa’daki puanı için galibiyet aradı. Oyuna 79. dakikada giren Cenk Tosun, 87. dakikada ceza sahası dışından yaptığı vuruşla kaleciyi çaresiz bırakarak siyah-beyazlıları 2-1 öne geçirdi.

ADRİANO'YA SAKATLIK ENGELİ

Sarı kart cezası nedeniyle Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta kadroda yer alamayan ancak Akhisar Belediyespor karşısında ilk 11'de görev alan Adriano Correia, bu sefer sakatlığı nedeniyle rövanş mücadelesinde şans bulamadı.

Adriano'nun yokluğunda ilk maçta olduğu gibi sol bekte Dusko Tosic, sahaya çıktı.

SAVUNMA GÜVENLİĞİ NECİP UYSAL İLE GÖKHAN İNLER'İN

Şenol Güneş, savunmanın önündeki orta saha kurgusunda da önemli değişiklik yaptı.

İsrail'deki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Atiba Hutchinson, dinlendirilen futbolcular arasında yer aldı. Genelde bu oyuncunun yanında ideal kadroda görev alan Oğuzhan Özyakup da ilk maçta olduğu gibi yedekler arasında kendisine yer buldu.

Şenol Güneş, savunmaya dönük orta saha görevini Necip Uysal ile Gökhan İnler'e verdi.

ABOUBAKAR 60 GÜN SONRA İLK 11'DE

Beşiktaş'ın Kamerunlu oyuncusu Vincent Aboubakar, Beck gibi cezasını tamamladı ve rövanş maçında takımdaki yerini aldı.

Cenk Tosun'un yerine Hapoel Beer-Sheva karşısında gol arayan Aboubakar, 60 gün sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı buldu.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona eriyor.

90. DK: Oğuzhan Özyakup'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ceza alanına gelen ortaya kimse dokunamıyo ve top ters taraftan auta çıkıyor.

90. DK: Sol kanattan Dusko Tosic yerden pasını ceza yayı içerisine doğru çıkartıyor. O noktada Anderson Talisca topun gelişine şutunu çekiyor fakat savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

87. DK: GOOOOOOOOOOLLLLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun ile maçta durumu 2-1'e getiriyor. Hapoel Beer Sheva yarı alanında Oğuzhan Özyakup rakibinden şık sıyrıldıktan sonra pasını Cenk Tosun'a atıyor. Cenk, ceza yayının hemen gerisinden hafif sol çaprazdan sağ ayağıyla yerden çok sert bir şut çekiyor. Kaleci David Goresh'in müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluşuyor.

86. DK: Kaleye uzak mesafeden tam cepheden Gökhan İnler'in çektiği şut savunmadan geri geliyor.

85. DK: Sol kanattan Anthony Nwakaeme'nin ceza alanımıza gönderdiği ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

83. DK: Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Anderson Talisca ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmada William Soares'in karşıladığı top ceza yayının hemen gerisinde Gökhan İnler'in önüne düşüyor. Gökhan, topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top yandan auta gidiyor.

83. DK: Orta sahada rakibinden kaptığı topla süratle ilerleyen Tolgay Arslan ceza yayının gerisinden şutunu çekiyor fakat Ben Turjeman'a çarpan top kornere gidiyor.

82. DK: Anderson Talisca'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortayı Ben Turjeman uzaklaştırıyor.

81. DK: Sağ kanattan gelişen atağımızda Tolgay Arslan'ın ön direğe yaptığı ortasını son anda savunmada William Soares kornere atıyor.

72. DK: Sol taraftan Anderson Talisca köşe vuruşundan ön direğe yaptığı ortasını defans kafayla uzaklaştırıyor.

72. DK: Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Necip Uysal oyundan alınırken, Oğuzhan Özyakup yerine oyuna dahil oluyor.

71. DK: Anderson Talisca'nın köşe vuruşundan ön direğe gönderdiği ortasını Hapoel Beer Sheva savunması karşılıyor. Dönen topu ceza sahası içi sol çaprazında kontrol eden Ryan Babel çalımını attıktan sonra şutunu çekiyor fakat top tekrar savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

70. DK: Hapoel Beer Sheva cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Elyaniv Barda, Ben Sahar'ın yerine oyuna dahil oluyor.

68. DK: Sağ kanattan Maor Buzaglo'nun arka direğe yaptığı ortasında Marcelo Guedes'in müdahalesi yetersiz kalıyor ve onu aşan topa Ovidiu Hoban kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

64. DK: GOL! Hapoel Beer Sheva, Anthony Nwakaeme ile maçta durumu 1-1'e getiriyor. Sol kanatta topla buluşan Ben Turjeman yerden ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Anthony Nwakaeme topu düzelttikten sonra şutunu çekiyor ve top direğin dibinden ağlarla buluşuyor.

61. DK: Beşiktaş oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken, Tolgay Arslan yerine oyuna dahil oluyor.

58. DK: Ricardo Quaresma, Vincent Aboubakar ile girdiği verkaç sonrasında penaltı noktası üzerinde topla tekrar buluşuyor. Quaresma, topu önüne alır almaz şutunu çekiyor fakat yerden yavaş giden bu şutu kaleci David Goresh kurtarmayı başarıyor.

57. DK: Maçta ilk değişiklik İsrail ekibinden geliyor. Vladimir Broun oyundan alınırken, Maor Buzaglo yerine oyuna dahil oluyor.

55. DK: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Quaresma, ortasını arka direğe doğru yapıyor. Savunmadan gelen Marcelo Guedes kafa vuruşunu yapıyor ancak top direğin hemen dibinden auta çıkıyor.

54. DK: Ceza sahası dışı tam cepheden Anderson Talisca'nın çektiği şut savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

54. DK: Kaleye uzak mesafeden sağ çaprazdan Ricardo Quaresma'nın çektiği şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

52. DK: Necip Uysal'ın sağ kanada gönderdiği iyi pasla topla buluşan Ricardo Quaresma, ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Ön direkte Vincent Aboubakar topuğuyla şık bir şut çekiyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci David Goresh rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

50. DK: Ovidiu Hoban'ın ara pasıyla topu Ben Sahar'a atmak istiyor ancak hızlı giden bu pas kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

46. DK: İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci devreye Hapoel Beer Sheva başlıyor.

45. DK: Hakem Matej Jug ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maçın ilk devresi Temsilcimizin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45. DK: Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan Vincent Aboubakar'ın altıpasın önüne yaptığı ortasını William Soares son anda kornere atmayı başaıyor.

41. DK: Anthony Nwakaeme, ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yapıyor fakat top az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.

40. DK: Sol kanattan topu getiren Ben Sahar pasını Vladimir Broun'a atıyor. Vladimir Broun, ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Dusko Tosic'e çarpan top kornere gidiyor.

36. DK: Maçın bu bölümlerinde Hapoel Beer Sheva ataklarını sıklandırıyor.

36. DK: Ovidiu Hoban'ın, sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda altıpasın içine gelen ortayı Fabricio Agosto yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

35. DK: Andreas Beck'in hatasıyla topla buluşan Ben Sahar ceza sahası içi sol çaprazdan açısı darken şutunu çıkartıyor ancak Fabricio Agosto bu şuu kurtarmayı başarıyor.

34. DK: Köşe vuruşu için topun başına geçen Anthony Nwakaeme ortasını ceza alanımıza gönderiyor ancak Ben Sahar, orta esnasında ofsayta yakalanıyor.

27. DK: Köşe atışını kullanan Ricardo Quaresma, ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Savunmadan gelen Atınç Nukan istediği gibi bir kafa vuruşu yapamıyor ve savunmadan seken top kaleci David Goresh'de geliyor.

27. DK: Ricardo Quaresma, ceza sahası dışı sağ çaprazda rakibinden sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

25. DK: Savunmamızın uzun gönderdiği topa hareketlenen Vincent Aboubakar ofsayta yakalanıyor.

23. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Ovidiu Hoban'ın çektiği etkisiz şut farklı bir şekilde auta gidiyor.

17. DK: GOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!! Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ın golüyle maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel yerden pasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Ben Turjeman topu uzaklaştırmak istiyor ancak yaptığı müdahale sonrasında top penaltı noktasının hemen gerisindeki Vincent Aboubakar'a geliyor. Vincent Aboubakar sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ve topu tam köşeden ağlarla buluşturuyor.

15. DK: Vincent Aboubakar'ın pasıyla kaleye uzak mesafeden tam cepheden Anderson Talisca'nın çektiği şut kaleci David Goresh'de kalıyor.

10. DK: Ricardo Quaresma'nın pasıyla topla buluşan Ryan Babel, ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağının içiyle kaleye şansını deniyor fakat Hapoel Beer Sheva savunması bu şutun kaleye gitmesini önlüyor.

9. DK: Sağ kanattan Ricardo Quaresma'nın serbest vuruştan ceza alanına yaptığı ortasını savunma uzaklaştırıyor. Dönen topu iyi takip eden Ryan Babel, ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top defanstan geri dönüyor.

8. DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Ovidiu Hoban, ortasını kale ağzına doğru gönderiyor. O noktada Necip Uysal'ın uzaklaştırmak istediği top ceza yayı içerisinde Vladimir Broun'a doğru geliyor. Vladimir Broun, topun gelişine şutunu çekiyor fakat top auta çıkıyor.

5. DK: Ceza sahası çizgisi üzerinde sol tarafından Anthony Nwakaeme'nin gönderdiği ortasını savunmamız uzaklaştırıyor.

1. DK: Sloven hakem Matej Jug maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele temsilcimizin yaptığı santra vuruşuyla başlıyor.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva konuk ediyor… Vodafone Arena’da oynanacak rövanş mücadelesini Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug yönetecek. Mücadele saat Saat 21.00’de başlayacak.

Rakibini deplasmanda 3-1 yenen Kartal, rövanş için büyük avantaj sağlamıştı. Beşiktaş evinde alacağı her galibiyette üst tura çıkacak ekip olacak.

Berabere biten her skorda da üst tura çıkacak olan siyah-beyazlı temsilcimiz, 1-0’lık ve 2-0’lık mağlubiyetlerde dahi ismini son 16 ekip arasına yazdıracak.

Maçın normal süresi Beşiktaş’ın 3-1 mağlubiyeti ile tamamlanması halinde karşılaşma uzatmalara gidecek. Uzatmalarda 1-3’lük skor korunursa tur atlayacak ekip seri penaltılarda netleşecek.

Beşiktaş’ın evinde 3 ve üstü gol yediği her yenilgide ise turu geçen ekip İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva olacak.

Beşiktaş’ın 11’i: Fabri, Beck, Marcelo, Atınç, Tosic, Gökhan İnler, Necip, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar.

Hapoel Beer Sheva’nın 11’i: Goresh, Turjman, Tzedek, Ghadir, Nwakaeme, Hoban, Ben Sahar, Broun, Ohayon, Soares, Ogu.