''Başka bir ülkeye yardım için gelmedik''

''Başka bir ülkeye yardım için gelmedik''

Türkiye'nin gruplardaki son rakibi İzlanda'da teknik direktör Heimir Hallgrimsson, yarınki maça hazır olduklarını söyledi.

Takım kaptanı Aron Gunnarsson ise "Biz buraya başka takıma yardım için gelmedik" ifadelerini kullandı. İzlanda'nın golcüsü Alfred Finnbogason "Hollandalılar'ın bizi desteklediğini görmek güzel! Kaygılanmayın Hollandalı dostlarım!" sözlerini twitter'dan paylaşmıştı.

İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir  Hallgrimsson, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarın yapacakları  Türkiye maçında gol yememeye çalışacaklarını söyledi.
 
Karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena  Stadyumu'nda düzenlenen ve futbolcu Aron Einar Gunnarsson'da yer aldığı basın  toplantısına katılan Hallgrimsson, Ankara'daki yaşanan terör saldırısıyla ilgili,  Türkiye ve Türk halkına başsağlığı dilediğini ifade etti.
 
Yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını belirten Hallgrimsson, "Bizim  yapacağız şey, futbolun insanları birlik ve beraberlik içerisinde birleştirmesini  temenni etmek. Umuyoruz ki böyle şeyler bir daha olmaz" dedi.
 
Hallgrimsson, milli takım olarak, bir anlayışları olduğunu ve bunun  değişmeyeceğini vurgulayarak, "Şu ana kadar bu eleme aşamasında nasıl  ilerlediysek, Türkiye maçında da öyle devam etmek istiyoruz. Her zaman takımın  bir sonraki maça kadar daha iyi durumda olmasını istiyoruz. Yarın Türkiye maçında  da gol yememeye çalışacağız. Takım olarak, her zaman daha iyi oynamayı  hedefliyoruz. Takımın ileriye dönük devamlılığını sağlayacak ve takım  prensiplerinden şaşmayacak şekilde ilerlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Blind'in tebrik e-postası
 
Hallgrimsson, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'in,  Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde etmelerinden dolayı tebrik e-postası  göndermesi konusuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "İzlanda olarak, ilk gruptan çıkacağımız garantilendikten sonra birçok  federasyon yetkililerden ve teknik direktörlerden de tebrik mesajı aldım. Bu  doğrudur. Tebrik mesajları atan ülkelerin içinde Hollanda da var. Şu anda maç  için buradayız. Türkiye'de ve Hollanda'da oynayan oyuncularımız var. Burada art  niyet aramıyorum. Sadece tebrik mesajı yollanmıştı ama ilk gruptan çıkmamızın  garantilediği zaman."
 
Takımla ilgili bilgi veren Hallgrimsson, antrenmanda sakatlanan kaleci  Hannes Halldorsson'un Türkiye maçında oynamayacağını takımın geri kalanında  herhangi bir sağlık probleminin olmadığını aktardı.
 
Kaptan Gunnarsson: "Türkiye'ye 3 puan almak için geldik"
 
İzlanda Milli Takımı Kaptanı Aron Einar Gunnarsson da gruptan çıkmayı  garantilemelerine rağmen Türkiye'ye galibiyet için geldiklerini söyledi. Türkiye karşılaşmasının takımın gelişimi için önemli olduğuna değinen  Gunnarsson, "Türkiye'ye başka bir ülkeye yardım için değil 3 puan için geldik. Bu  maç, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için önemli bir müsabaka. Gruptaki başka  takımların puan durumuna bakmıyoruz. Bu maç bizim için önemli olacak. Biz burada  İzlanda Milli Takımı ve İzlanda için oynayacağız" görüşlerini aktardı.
 
Gunnarsson, gruplarda İzlanda'nın favori görülmemesine karşın grubu  lider kapatmayı başardıklarının hatırlatılması üzerine, "Kura çekiminde dışarıdan  bakıldığında bizi favori olarak göstermiyorlardı ancak kendimizi her zaman  geliştirme yönünde ilerledik. Önemli olan bu grubu iyi ve güçlü bir şekilde  bitirmek. Zor rakiplerle oynayacağımızı biliyorduk ama takım ruhunu ileriye  taşıdık. Kendimize inandık ve inanmaya devam ediyoruz" diyerek sözlerini  tamamladı.