Barcelona'da Arda zirvesi

Barcelona'da Arda zirvesi
Güncelleme:

Barcelona yönetiminin, Arda'nın transferini görüşmek üzere pazartesi günü toplanacağı iddia edildi.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden  Barcelona'da kulüp yönetiminin, Arda'nın transferini görüşmek üzere pazartesi  günü toplanacağı iddia edildi.
 
Barcelona Kulübü'ne yakınlığı ile bilinen spor gazeteleri Sport ve El  Mundo Deportivo, Arda Turan'ın Katalan temsilcisinde forma giyip giymeyeceğinin,  6 Temmuz Pazartesi günü belli olacağını öne sürdü.
 
Barcelona'da 18 Temmuz'da düzenlenecek kulüp başkanlığı seçiminden  önce Arda Turan'ın transferine imza atmayı uygun bulmayan idari kurulun, kulüp  içinden ve teknik direktör Luis Enrique'den gelen baskının ardından Türk futbolcu  için hafta başında toplanma kararı aldığı bildirildi.
 
Sport gazetesinin manşetinde Arda Turan'ın fotoğrafının üzerine "Onu  hemen istiyor" başlığı atılarak, Luis Enrique'nin transfer konusunda çok ısrarcı  olduğu vurgulandı.
 
Barcelona ve Atletico Madrid'in ödenecek bonservis bedeli konusunda  tamamen anlaşmaya vardığını ifade eden Katalan spor gazeteleri, "Luis Enrique,  Barcelona'da idari kurul ve eski kulüp başkan yardımcısı Faus ile konuşarak Arda  Turan'ı istediğini söyledi. Pazartesi, Arda Turan için karar günü olacak"  ifadelerini kullandı.
 
Pazartesi günü TSİ 20.00'de toplanacak idari kurula başkanlık eden  Ramon Adell'in, Arda'yla ilgili verilecek kararda etkili olacağı, kulüpte  başkanlık seçimlerine katılan adaylardan bazılarının milli futbolcunun transfer  kararının erken verilmesine karşı olduğu belirtildi.
 
Bu arada, Arda Turan'ın Atletico Madrid'den transfer edilmesiyle  ilgili görüşmeleri yapan Barcelona'nın son başkanı ve 18 Temmuz'daki seçimlerin  en güçlü adaylarından Bartomeu, Katalan televizyonuna yaptığı açıklamada, Atletico Madrid'e ödenecek bonservis bedelinin 35 milyon euronun biraz daha altında olacağını söyledi.