Asya kıtasında 2018 heyecanı: Türkmenistan: 2 - Hindistan: 1

Asya kıtasında 2018 heyecanı: Türkmenistan: 2 - Hindistan: 1

Avrupa'da 2016 Avrupa Şampiyonası, Asya'da ise 2018 Dünya Kupası elemeleri heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Asya kıtasında dün gruplardaki 4. maçlar oynandı. Türkmenistan, kendi sahasında Hindistan'ı 2-1'lik skorla yenerek, ilk galibiyetini...

Avrupa'da 2016 Avrupa Şampiyonası, Asya'da ise 2018 Dünya Kupası elemeleri heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Asya kıtasında dün gruplardaki 4. maçlar oynandı.

Türkmenistan, kendi sahasında Hindistan'ı 2-1'lik skorla yenerek, ilk galibiyetini aldı. Türkmenistan'ın gollerini 8. dakikada Guvanç Abilov ve 60. dakikada Arslanmurat Amanov attı. Hindistan'ın tek golünü 28. dakikada Jeje Lalpekhlua kaydetti.

D grubundaki mücadelede Türkmenistan ile Hindistan başkent Aşkabat'taki Köpetdag stadyumunda karşı karşıya geldi. Grupta galibiyeti olmayan Türkmenistan ile Hindistan için bu maç ayrı bir önem taşıdı. Türkmenistan, ev sahibi avantajıyla karşılaşmanın 8. dakikasında aradığı golü buldu. Maça hızlı başlayan Türkmen Milliler, golden sonra da ataklarını sıklaştırdı. Maçın 28. dakikasında kaleci ve savunma oyuncularının hatasını iyi değerlendiren Hintli forvet Jeje Lalpekhlua skoru eşitledi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya mutlak galibiyet ile çıkan Türkmenistan, karşılaşmanın 60. dakikasında skoru değiştiren golü attı. Türkmen futbolcu Arslanmurat Amanov nefis bir gol atarak, takımının galibiyet golü kaydetti.

Türkmenistan bu galibyetle puanını 4'e çıkardı ve gruptan çıkma şansını sürdürdü. D grubunda Türkmenistan ile İran, Guam, Hindistan ve Oman mücadele ediyor. Guam ve Oman'a yenilen Türkmenistan, grubun favorisi olarak gösterilen İran ile kendi sahasında 1-1 berabere kalmıştı.

Grubun dün oynanan diğer karşılaşmasında İran ile Oman 1-1 berabere kaldı. Gruptaki bir sonraki maç, 13 Ekim tarihinde oynanacak. Türkmenistan, kendi sahasında Guam'ı ağırlayacak. CİHAN

Cihan