Arda gitti, böyle oldu !

Arda gitti, böyle oldu !
Güncelleme:

Atletico Madrid, transfer döneminin kapanmasına 1 aydan fazla süre olmasına rağmen kasasından şimdiden 116 milyon Euro çıkardı.

Milli futbolcumuz Arda Turan'ı 34 milyon Euro bonservis ve başarıya bağlı olarak 7 milyon Euro bonus ödemesi karşılığında Barcelona'ya satan Atletico Madrid, transfer döneminin kapanmasına 1 aydan uzun süre daha olmasına karşın kasasından tam 116 milyon Euro çıkardı.

Atletico Madrid Kulübü, geçtiğimiz sezon 20 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Premier Lig takımlarından Chelsea'ye gönderdiği Filipe Luis'i yeniden renklerine bağladı. Brezilyalı sol bek, İspanyol ekibinin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 6'ıncı futbolcu olurken, İspanyol ekibinin yeni transferler için ödediği para dudak uçuklattı. Nitekim La Liga temsilcisi, 2015-2016 kadrosunu oluşturmak için şu ana kadar 116 milyon Euro harcadı.

1-970.jpg

Atletico, yeni sezon öncesi ilk transferini Porto'nun golcü futbolcusu Jackson Martinez'e (üstte) imza attırarak gerçekleştirdi. Atletico Madrid, 4 yıllık sözleşme imzaladığı 28 yaşındaki Kolombiyalı golcü için 35 milyon Euro bonservis ödedi. İkinci imza Villarreal'in Arjantinli 21 yaşındaki forveti Luciano Vietto'dan geldi. Madrid Kulübü, transfer için Villarreal Kulübü'ne ödenen bonservis bedeli hakkında bilgi vermese de İspanyol basını 20 milyon Euro ödendiğini öne sürdü.

2-141.jpg

Geçtiğimiz ay 5 yıllık mukavele yapılan Yannick Ferreira-Carrasco için (üstte) Monaco'ya, 20 milyon Euro bonservis ve sözleşmede yer alan özel maddelerin yerine getirilmesi karşılığında bazı bonuslar ödeneceği öğrenildi. Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımından alınan Ganalı orta saha Bernard Mensah'la 6 yıllık sözleşme imzalanırken, taahhüd edilen rakam 10 milyon Euro oldu. Fiorentina'nın Karadağlı stoperi Stefan Savic'i de renklerine bağlayan İspanya temsilcisi, 24 yaşındaki stoper için 25 milyon Euro'yu (Mario Suarez+10 milyon Euro) gözden çıkardı.

Son olarak İspanyol gazetesi Marca, Atletico Madrid ile Chelsea arasında 10 günden beri hız kazanan görüşmeler sonucu anlaşma sağlandığını ve Perşembe günü sağlık kontrolünden geçecek Brezilyalı oyuncunun 16 milyon Euro karşılığında eski takımına döneceğini iddia etti.

3-055.jpg

5 FUTBOLCUDAN 87 MİLYON EURO
Buna karşılık Madrid temsilcisi, başka takımlara gönderdiği 5 futbolcudan 87 milyon Euro gelir elde etti. Arda Turan'ı 34 milyon Euro'ya Barcelona'ya gönderen Atletico, Juventus'a imza atan Mario Mandzukic'ten (üstte) 19 milyon Euro, yeni sezonda Tottenham forması giyecek Toby Alderweireld'dan 16 milyon Euro, Fiorentina ile sözleşme yapan Mario Suarez'den 15 milyon Euro ve Roberto Mancini’nin çalıştırdığı Inter'i tercih eden 30 yaşındaki savunma oyuncusu Miranda'dan 3 milyon Euro kazandı.

Radikal