''Adımız Trabzon mafyasına çıktı''

''Adımız Trabzon mafyasına çıktı''

Selçuk, Galatasaray'da Burak, Olcan ve Umut ile bir çete oluşturdu tepkilerine cevap verdi.

Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan, Four Four Two dergisinin Türkiye edisyonuna geniş bir röportaj verdi. Hilal Gülyurt’a konuşan Selçuk, dağılan bir takımı toparladıklarını ancak bunun dışarıya yanlış yansıdığını belirtti.

Milli futbolcunun sözleri şöyle;

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’ın şampiyonluktan koptuğunun düşünüldüğü dönemlerde takımı toparlamak için kaptan olarak neler yaptın?

İşte bunu yapmaya çalışırken adımız Trabzon mafyasına çıktı! Sürekli şampiyon oluyoruz, sürekli başarılıyız ama iyi bir takım olduğumuza kimseyi inandıramıyoruz. Hep bir Trabzon mafyası, beyefendiler masası, yerliler yabancılar kavgası… Bu kadar şampiyon olan, bu kadar kupa alan bir takım nasıl aynı zamanda bu kadar takım olmaktan uzak olabilir? Başarısız olan takımlara bakıyorum, kimse onlarla ilgili bir şey söylemiyor! Ben de arkadaşlarıma “Ben olsam ben de kıskanırım” diyorum. Çünkü kıskanılacak bir iş yapıyoruz.

“PRANDELLI ZAMANINDA ZİHİNSEL YÖNDEN BİTİK DURUMDAYDIK”

Takımın toparlanmasında senin etkin neydi?

Bunda hepimizin payı vardı. Hamza hoca geldiğinde tabii ki çok daha iyi oynamaya başladık ama Prandelli gittiğinde 1 puan farkla ligin ikinci sırasındaydık. Puan olarak sorunumuz yoktu ama zihinsel olarak bitik durumdaydık. Önümüzdeki maçları kazandığımızda şampiyon olacağımızı biliyorduk. O zaman kendinizi kendi ülkenizde yabancı hissediyorsunuz. Yabancı hoca konusunda bir eleştiri yapmak gerekiyorsa bunu söyleyebilirim. Şimdi 14 yabancı futbolcu var ama geçen sene sadece beş yabancı oynayabiliyordu. Çoğunluğu Türklerden kurulu bir takımla oynuyorduk ama bir yabancı hoca bizden İtalyanca öğrenmemizi ve İtalyan stilinde futbol oynamanızı beklemesi biraz zordu. Hamza hocanın gelişi takımda herkesin kendisini daha sıcak bir ortamda hissetmesini sağladı. Bizim için önemli olan şey mutluluk ve güvendi, o da tamamlanmış oldu.