A Milli Takım için kritik gün !

A Milli Takım için kritik gün !

Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nın kuraları bugün St. Peterburg’da çekiliyor.

Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nın kuraları bugün St. Peterburg’da çekiliyor. Türkiye’nin 4. torbadan katılacağı etkinlik, TSİ 18.00’de başlayacak ve TRT Spor’dan ekranlara gelecek.

2018 FIFA Dünya Kupası’nın eleme grupları kura çekimi bugün yapılacak. Rusya’nın ev sahipliğinde, 14 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek dev turnuvada yer alacak takımların rakipleri, Rusya’nın Saint Petersburg kentindeki Konstantin Sarayı’nda gerçekleştirilecek ve TRT Spor’un vereceği kura çekiminde, TSİ 18.00’de belli olacak.

Turnuvanın ev sahibi Rusya’nın direkt olarak yer alacağı finallerde Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası için Avrupa eleme grupları kura çekimine uzun aradan sonra 4. torbadan katılacak.

Avrupa elemelerinde Rusya dışındaki 52 ülke ise 6 takımlı 7 grup ile 5 takımlı 2 grup olmak üzere toplam 9 gruba ayrılacak. İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda 6’şar takımdan oluşan gruplarda yer alacak. Ev sahibi Rusya, kupaya hazırlık aşamasında I Grubu’na düşecek takımlarla hazırlık maçlarına çıkacak.

Toplam 52 ülkenin mücadele edeceği 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde gruplarını ilk sırada bitiren 9 takım finallere yükselecek. Elemelerdeki en iyi 8 grup ikincisinin ikili olarak eşleşeceği play-off maçları sonunda ise 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak. Play-off karşılaşmaları 2017 yılının kasım ayında oynanacak.

Kurayı Eto’o çekecek

Antalyaspor’un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto’o, FIFA’nın davetlisi olarak törene katılacak. Eto’o dışında Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldo, Luis Nazario de Lima, Diego Forlan, Fabio Cannavaro, Oliver Bierhoff, Rinat Dasaev ve Alexander Kerzhakov gibi isimlerde kura çekiminde hazır bulunacak.