6 kişilik Milli Takım döndü !

6 kişilik Milli Takım döndü !

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'na veda eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, Türkiye'ye sadece 6 futbolcuyla döndü.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’ya erken veda eden Türkiye’de herkesi şaşırtan bir gelişme yaşandı. Futbolcuların turnuvanın bitmesi ile birlikte Türkiye’ye dönmesi beklenirken, milli takımın özel uçağında sadece 6 futbolcu yer aldı.

1-20160624122434.jpg

Özellikle ilk iki maçta sergilediği performans ile sert eleştirilere maruz kalan Türkiye, son maçında biraz daha toparlanmış görünse de uzun süre rakibinin oyununa boyun eğdi. Yine de mücadelesi ile maçı kazanmayı bilen millilerin, gelişi gibi dönüşü de olay oldu. EURO 2016’yı, sergilenen futbol, takımda yaşana prim kavgaları, Arda Turan ve Fatih Terim’in ailesi hakkında sosyal medyada yazılanları tartışarak geçiren Türkiye, 23 kişi gittiği Fransa’dan 17 kişi eksik döndü.

2-327.jpg

BURAK ÇİN’E TERİM İZMİR’E

Dün özel bir uçakla saat 19.50’de Marsilya’dan İstanbul’a gelen Türkiye A Milli Futbol Takımı kafilesinde, 23 kişilik futbolcu kadrosundan sadece Şener Özbayraklı, Selçuk İnan, İsmail Köybaşı, Onur Kıvrak, Cenk Tosun ve Ahmet Çalık yer alırken; diğer futbolcular ise İstanbul’a gelmedi. Burak Yılmaz’ın Çin’de kampa gideceği öğrenilirken, diğer futbolcuların çoğunun tatile gittiği öğrenildi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in aktarmalı uçakla İzmir’e gittiği belirtildi.

3-129.jpg

TATİL PLANLARI NE ZAMAN YAPILDI?

Havaalanında milli takımı karşılamaya hiçbir taraftar gelmezken, futbolculara çıkış kapısına kadar polisler eşlik etti. İstanbul’a gelen 5 milli futbolcuyu, alanda Tümer Metin, Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı ve diğer antrenörler uğurladı. Turnuvada oynanan son maçlara kadar gruptan çıkma şansını devam ettiren Türkiye’de futbolcuların ne zaman tatil planı yaptığı ise merak konusu oldu.

Futbolcuların tatile gitmeleri elbette hakları… Turnuva bitmiş, milliler elenmiş, ligler tatil, sezon öncesi hazırlıkları başlamadı. Futbolcular bu boşluğu her sene olduğu gibi yine tatil yaparak geçirecekler. Ancak tüm Türkiye’nin oynanan futbol nedeniyle kahrolduğu, son maçlar öncesi ekrana kilitlendiği dönemde futbolcuların tatil programı yapabilmesi ilginç…

4-058.jpg

TÜRKİYE EKRANA FUTBOLCULAR TATİLE KİLİTLENMİŞ

Turnuvanın son maçlarında önce Macaristan – Portekiz’i yensin diye dua eden Türkiye, maçın 3-3 bitmesi ile kahrolmuştu. Daha sonra aynı saatte başlayan İtalya – İrlanda Cumhuriyeti ve Belçika – İsveç maçlarında favorilerin kaybetmemesini isteyen ülke ekrana kilitlenmiş, İrlanda Cumhuriyeti’nin gol atması ile adeta yıkılmıştı.

Ancak görünen o ki ülkenin duyduğu heyecanı ve üzüntüyü, Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncuları, en azından aynı oranda duymuyor. Tüm ülkenin ekrana kilitlenip üç maçı takip ettiği anlarda futbolcular oteller bakıp, rezervasyon ayarlamak ile meşgul olmuş gibi görünüyor.5-031.jpg